Temel İnvaziv Mekanik Ventilasyon Kursu Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Karadeniz Teknik Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı, Yoğun Bakım Bilim Dalı tarafından hafta sonu mezuniyet sonrası eğitim programı kapsamında hastanemizin farklı bölümlerinden gelen talepler üzerine “Temel İnvaziv Mekanik Ventilasyon” kursunu düzenlendi.
Aydın İnal Amfisinin harika atmosferinde ; Yoğun Bakımlar, Acil Tıp, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, İç Hastalıkları, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Göğüs Cerrahisi, Kalp Damar Cerrahisi, Genel Cerrahi, Enfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji gibi çok sayıda farklı klinikten asistan hekim, hemşire, tekniker, öğretim görevlisi; kurum içi eğitim olmasına rağmen taleplerine mutlulukla yanıt verdiğimiz Kanuni Eğitim Araştırma ve Ordu Eğitim Araştırma Acil kliniklerinin değerli asistanları olmak üzere, 152 kişinin katılımı ile , doyurucu, interaktif ve keyifli bir program gerçekleştirildi.
Hali hazırda günlük pratikte her birimden sağlıkçının zorluk yaşadığı kötüleşen hastanın mekanik ventilatör desteğine alınmasındaki tüm temel aşamalar gözden geçirildi. Asistanın, hemşirenin ve diğer yardımcı sağlık çalışanlarının rolü ilişkili görev ve sorumlulukları detaylarıyla incelendi. Mekanik ventilatördeki kritik hastaların takibi elbette yoğun bakımlar gibi özellikli birimlerde yapılmaktadır ancak hangi hastanın ne zaman, nerede, ne şekilde solunum ve kardiyak desteğe ihtiyaç duyacağı çoğu zaman öngörülemez bir durumdur.
Bu nedenle hastanemiz içerisinde tüm birimlerin bu ani durumlarda hazırlıklı olması önceliğinden yola çıkarak ve yoğun talep üzerine planlanmış bu kursun katılımcılar tarafından da tekrarının talep edilmesi tüm eğiticilerin de motivasyonunu arttırdı.
Kurs eğiticileri bu alanda ulusal ve uluslarası deneyimleri olan Doç. Dr. Mehtap Pehlivanlar Küçük, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oğuzhan Küçük ve Dr. Öğretim Üyesi Olcay Ayçiçek ve Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve aynı zamanda Başhekimliğimizi de temsilen Prof. Dr. Yılmaz Bülbül ile Dekanımız Neşe Kaklıkaya, Acil Servis Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Yunus Karaca, ve Doç. Dr. Sinan Paslının da destek ve katılımları ile “Basit Olanı Doğru Yap” ilkesiyle ve “Basit Olanı Doğru Yap” projesinin ilk adımı olarak daha nice paylaşımlarda beraber olmak dileğiyle kursumuz tamamlandı.
12 Temmuz 2024