Üniversitemizin Kantin, Kafe ve Lokantalarında, başlatılan QR Kod Uygulaması Kapsamında Kantinler Denetlendi.
Üniversitemizin Kantin, Kafe ve Lokantalarında, fiyat Şeffaflığı İçin başlatılan QR Kod uygulaması Üniversitemiz KTÜ müstecir denetleme prosedürü dahilinde kurulan komisyon tarafından denetlendi.
Bu denetimin amacı Karadeniz Teknik Üniversitesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm müstecir işletmelerin; gıda güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği ile taşınmaz kullanımına ilişkin yasal ve sözleşmesel yükümlülüklerinin periyodik olarak denetlenmesi, eksiklerin tespit edilmesi ve iyileştirmelerin izlenmesini sağlamaktır.
Denetimler her yarıyıl döneminde 2 (iki) olmak üzere yılda 4 (dört) kez, akademik yılın güz ve bahar yarıyılı başında ve ortalarında yapılıyor.
Denetim tarihleri ve kapsamı, her işletmeye en az 7 gün öncesinden bildiriliyor.
Bildirimde yer alan zorunlu bilgiler:
- Denetim yapılacak ay
- Denetlenecek konu başlıkları
- Hazır bulundurulması gereken belgeler
- Sorumlu personelin hazır bulunma zorunluluğu
Denetim; Müstecir Denetim Komisyonu Üyelerinin tam katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Her bir birim kendi kontrol listesiyle denetim yapıyor ve denetim sonucunu puanla derecelendiriyor.
Gerekirse fotoğraf, belge kopyası ve yerinde gözlem ile kayıt tutuluyor.
Denetim tamamlandıktan sonra ortak Denetim Değerlendirme Kontrol Formu ve Raporu düzenleniyor.
Denetim sonucu müstecire 5 iş günü içinde denetim ile ilgili geri bildirim yapılıyor.
- Uygun (toplamda 90 puan ve üzeri) işletmelere Teşekkür Belgesi
- Eksik veya riskli (toplamda 90 puan altı) işletmelere Geliştirme Mektubu
Mektuplarda eksikler detaylı belirtilip ve 15 gün içinde düzeltme süresi tanımlanıyor.
İlgili müstecir, belirtilen süre içinde eksiklikleri giderdiğine dair belge ve görsellerle durumu ya da varsa itirazlarını Müstecir Denetim Düzeltici Faaliyet ve Geri Bildirim Raporu aracılığıyla bildiriyor.
Bu rapor, Müstecir Denetim Komisyonu tarafından inceleniyor ve Denetim Değerlendirme Formu’na ekleniyor.
Her yılsonunda Yıl Sonu Genel Durum Raporu (Ek 7) hazırlanır, üniversitenin web sitesinde yayımlanır ve Rektörlüğe sunulur. Bu rapor, bir sonraki yıl için risk düzeyi yüksek (tüm yıl toplamında ortalama 70 puan altı alan) işletmelerin önceliklendirilmesini sağlar ve gri liste oluşturulmasına temel teşkil eder.
Hazırlanan bu rapor ve içinde yer alan risk düzeyi yüksek işletmeler (gri) listesi, müstecirlerle gelecekte yapılacak iş birlikleri, protokoller ve sözleşmeler açısından yönlendirici bir belge işlevi görür.
16 Temmuz 2025