KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Üniversitemizde "Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği" Bölümü Açılmasına YÖK'ten Onay: Geleceğe Yön Verecek Nesiller Yetiştirilecek
Gençlerin, ülkemiz için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olabilmesini önceleyen Üniversitemizde “Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği” Bölümü açılmasına YÖK’ten onay çıktı.
Üniversitemizden önemli bir adım. Teknolojiye ayak uyduracak milli kadroların yetişmesini, yetenekli insan gücünün oluşturulmasını, teknolojik ilerlemeye yön veren ve gençlerin ülke için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olabilmesini önceleyen Üniversitemizde, “Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği” Bölümü açılması için harekete geçildi. Günümüzün teknolojik ve endüstriyel ortamında son derece önemli bir alan haline gelen Yapay Zekâ ve Bilgi Mühendisliği; derin öğrenme ve diğer yapay zekâ teknikleri, otomasyon, veri analizi, tahmin ve karar alma gibi birçok alanda büyük başarılar elde edilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla harekete geçen KTÜ Senatosu, gerekli beyin gücünün yetiştirilmesi için “Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü”nün açılmasını, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) önerdi ve talebi uygun gören YÖK, bölümün açılmasını onayladı.
“Önemli Bir Adım Atılmıştır”
Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü’nün açılmasının, bölge ve ülke için önemine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Cumhuriyet’in 100. yılı, savunma sanayii alanından enerjiye ve ulaşıma kadar birçok platformda büyük projelerin hayata geçtiği bir yıl oldu. TOGG, TCG Anadolu, KAAN ve Anka-3 gibi dev eserler ülkemize kazandırıldı. Unutulmamalıdır ki; ‘yenilikler’ deneyimli insan gücü ve yeni teknolojiler gerektirmektedir. Bu bağlamda Yapay Zekâ ve Bilgi Mühendisliği, günümüzün teknolojik ve endüstriyel ortamında son derece önemli bir alan haline gelmiştir. Yapay Zekâ alanındaki mühendislere, hemen her alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Yapay Zekâ Mühendisliği; etik, güvenlik ve veri gizliliği açısından da önemlidir. Büyük verilerin yapay zekâ yöntemleriyle analizleri sayesinde, gelecekteki eğilimleri tahmin etmek ve karar verme süreçlerini iyileştirmek mümkün olmaktadır. Bu noktada Üniversitemiz, önemli bir adım atmıştır. Amacımız; teknolojik ilerlemeye yön veren bireyler yetiştirmek ve gençlerimizin, ülke için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olmalarını sağlamaktır.” dedi.
28 Şubat 2024
KTÜ Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla 10 farklı ülkeden, 12 farklı üniversiteden, 20 temsilcinin katıldığı etkinlikte Üniversitemiz ve Trabzon şehri tanıtıldı.
11 Kasım 2024
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının 86. yıl dönümü kapsamında Üniversitemiz Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde, anma programı düzenlendi.
08 Kasım 2024
"Akademide Fikri Mülkiyetin Ticarileştirilmesi" Projesi, Üniversitemiz, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen lansman programıyla tanıtıldı.
05 Kasım 2024
Üniversitemiz, Valencia Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 6. Uluslararası Çevre Kimyası Kongresi başladı.
05 Kasım 2024
Eylül 2024 - Sayı: 87
31 Ekim 2024
Üniversitemizin ev sahipliğini üstlendiği, 9. Uluslararası Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi, 28-31 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
28 Ekim 2024
Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı'nın (YMGV) periyodik olarak ihdas ettiği Madencilik Ödülleri sahiplerini buldu.
25 Ekim 2024
2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 9. Uluslararası Buluş Fuarı'nda Üniversitemiz 10 Madalya kazanarak büyük başarı elde etti.
23 Ekim 2024
Üniversitemiz "Mühendislik Fakültesi 3. Öğrenci Buluşması" etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
23 Ekim 2024
Her yıl olduğu gibi Değişim Programları Koordinatörlüğü'nün organizasyonuyla Erasmus Günleri 2024 kapsamında 14-16 Ekim 2024 tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
17 Ekim 2024
21 Eylül 2024 tarihinde Üniversitemiz Rektörlüğü görevine ikinci kez atanan Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, YÖK Başkanlığı'nda düzenlenen tören ile mazbatasını aldı.
16 Ekim 2024
Üniversitemizde "Yeni Nesil Yerli ve Milli Ahşap Yapılarda Deprem Testi Deneyi" gerçekleştirildi. Deprem sarsıntılarının verildiği ahşap binada hasar oluşmadı.
15 Ekim 2024
Üniversitemiz "Milli Teknoloji Hamlesi"ne tam destek ile teknolojilerin keşfedildiği, yenilikçi projelerin sergilendiği TEKNOFEST'e ödüllerle damga vurdu.
04 Ekim 2024
Üniversitemizde, Türkiye'nin havacılık sektöründeki gelişmelerini ele alan 'Türkiye'nin Havacılık Seyri' başlıklı seminer, Uçak Mühendisi Can Erel tarafından gerçekleştirildi.
03 Ekim 2024