KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Üniversitemizde "Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği" Bölümü Açılmasına YÖK'ten Onay: Geleceğe Yön Verecek Nesiller Yetiştirilecek
Gençlerin, ülkemiz için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olabilmesini önceleyen Üniversitemizde “Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği” Bölümü açılmasına YÖK’ten onay çıktı.
Üniversitemizden önemli bir adım. Teknolojiye ayak uyduracak milli kadroların yetişmesini, yetenekli insan gücünün oluşturulmasını, teknolojik ilerlemeye yön veren ve gençlerin ülke için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olabilmesini önceleyen Üniversitemizde, “Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği” Bölümü açılması için harekete geçildi. Günümüzün teknolojik ve endüstriyel ortamında son derece önemli bir alan haline gelen Yapay Zekâ ve Bilgi Mühendisliği; derin öğrenme ve diğer yapay zekâ teknikleri, otomasyon, veri analizi, tahmin ve karar alma gibi birçok alanda büyük başarılar elde edilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla harekete geçen KTÜ Senatosu, gerekli beyin gücünün yetiştirilmesi için “Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü”nün açılmasını, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) önerdi ve talebi uygun gören YÖK, bölümün açılmasını onayladı.
“Önemli Bir Adım Atılmıştır”
Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü’nün açılmasının, bölge ve ülke için önemine vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Cumhuriyet’in 100. yılı, savunma sanayii alanından enerjiye ve ulaşıma kadar birçok platformda büyük projelerin hayata geçtiği bir yıl oldu. TOGG, TCG Anadolu, KAAN ve Anka-3 gibi dev eserler ülkemize kazandırıldı. Unutulmamalıdır ki; ‘yenilikler’ deneyimli insan gücü ve yeni teknolojiler gerektirmektedir. Bu bağlamda Yapay Zekâ ve Bilgi Mühendisliği, günümüzün teknolojik ve endüstriyel ortamında son derece önemli bir alan haline gelmiştir. Yapay Zekâ alanındaki mühendislere, hemen her alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Yapay Zekâ Mühendisliği; etik, güvenlik ve veri gizliliği açısından da önemlidir. Büyük verilerin yapay zekâ yöntemleriyle analizleri sayesinde, gelecekteki eğilimleri tahmin etmek ve karar verme süreçlerini iyileştirmek mümkün olmaktadır. Bu noktada Üniversitemiz, önemli bir adım atmıştır. Amacımız; teknolojik ilerlemeye yön veren bireyler yetiştirmek ve gençlerimizin, ülke için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olmalarını sağlamaktır.” dedi.
28 Şubat 2024
İİBF koordinesinde, ev sahipliğimizde 24-26 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan 26. Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR'26) kapılarını ziyaretçilerine açtı.
24 Nisan 2025
Üniversitemiz, iş dünyası ve akademiyi buluşturan örnek bir etkinliğe daha imza attı. 'Karadeniz Teknoloji ve İnovasyon Günü: Yatırımcı Buluşmaları' başarıyla tamamlandı.
22 Nisan 2025
Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından ev sahipliğimizde gerçekleştirilen "I. Ulusal Nörobilim ve Yapay Zekâ Tıp Öğrenci Kongresi"nin açılışı, yoğun katılımla gerçekleşti.
19 Nisan 2025
"Bilimle Şekillenen, Sanayi ile Güçlenen Bir Gelecek!"
16 Nisan 2025
Avrupa Birliği'nin en büyük sivil Ar-Ge ve inovasyon programı olan Ufuk Avrupa hakkında bilgilendirme ve proje yazım eğitimlerini içeren üç günlük program başladı.
15 Nisan 2025
Üniversitemiz Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümü anısına 'Şanlı Direniş: Son Kale Çanakkale' paneli düzenlendi.
18 Mart 2025
"Onbinler" olarak adlandırılan on bin paralı askerin MÖ. 400-401 yılında, Fatih Sultan Mehmet'in ise 1461'de, Bayburt'tan Trabzon'a kuzeye doğru yürürken takip ettiği rota belirlenecek.
14 Mart 2025
Şubat 2025 - Sayı 92
13 Mart 2025
Panelde, alanında uzman konuşmacılar tarafından kadına yönelik şiddet ile nasıl mücadele edilebileceği; psikolojik, hukuki ve dini boyutuyla aktarıldı.
07 Mart 2025
"İşgalden Kurtuluşa Trabzon" Paneli; Öğr. Gör. Veysel USTA, Doç. Dr. Volkan AKSOY ve Doç. Dr. Yüksel KÜÇÜKER'in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
26 Şubat 2025
Üniversitemizin Fen Fakültesi tarafından düzenlenen Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri etkinlik serisinin sekizincisi, Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde gerçekleşti.
26 Şubat 2025
KTÜ, 2024 yılı 2. döneminde toplamda 10 proje desteği ile %42 destek oranına ulaşmıştır.
25 Şubat 2025