İş Sağlığı ve Güvenliği, çalışanların çalışma ortamındaki risklerden korunmasını sağlayarak onlara güvenli bir çalışma ortama oluşturmaya yönelik önlemlerin tümü olarak ifade edilebilir. 2012 yılında çıkartılan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile bu kanunun uygulanmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan "İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik" ile işyerlerinde iş güvenliğinden sorumlu teknik elemanların istihdamı zorunlu kılınmıştır. Gerek kamunun gerekse özel sektörün iş sağlığı ve güvenliği teknikeri ihtiyacını karşılamak ve ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan iş kazalarını önlemek amacı ile programımız kurulmuştur. Programımızda eğitim gören öğrenciler, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı açısından donanım sahibi, meleki etiğe uygun davranan, çalışma ortamında tehlikelerin ve risklerin önlenmesi için azami gayret sarfeden birer birey olarak mezun olacaklardır.
İş Sağlığı ve Güvenliği programı öğrencileri toplamda 2 yıllık bir eğitim ile almaları zorunlu ve seçmeli derslerin tamamını ve 40 günlük stajı başarı ile tamamladıkları taktirde "İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri" olarak mezun olmakta ve Bakanlık tarafından yetki verilen eğitim kurumlarından alacakları eğitim sonrası C Sınfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına girmeye hak kazanmaktadır.
İş Sağlığı ve Güvenliği programından mezun olan öğrenciler bütün kamu kurumlarında ve özel sektörde bulunan işyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri ünvanı ile istihdam edilme olanağına sahiptir.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları