ÖĞRENCİ
İDARİ
LÖSEV'de Gönüllülük Etkinliği Düzenlendi
“LÖSEV’de Gönüllülük/Kanser Farkındalığı” konulu etkinlik, Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Lösemili Çocuklara Fayda Topluluğu iş birliğiyle 2 Kasım 2023 tarihinde, Kariyer Geliştirme UYGAR Seminer Salonu’nda, 8 Kasım 2023 tarihinde ise Eczacılık Fakültesi Küçük Amfi'de düzenlendi.
Etkinlikte ilk olarak LÖSEV'in 1998 yılında kuruluş amaçlarından bahsedilerek bu süreçte “Bir Tuğla da Sen Koy” kampanyası ile LÖSANTE Hastanesi’ni kuran ve LÖSEV'in çocukların hastanede geçen zamanlarını onlar için daha verimli, huzurlu bir ortama çevirmeyi amaçladığı aktarıldı. Ardından Kulüp Başkan Yardımcısı Merve Deniz TAHMAZ, LÖSANTE Hastanesi’nin çocuk ve aile psikolojisi üzerindeki olumlu etkisini ve önemini anlatarak lösemi hastası bireylerin ailelerinin, hastanede konaklama sürecinde karşılaştıkları zorluklardan ve hasta yakınları için sunulan konaklama imkanlarının öneminden, hastalık sürecinin çok uzun olmasından dolayı ailelerin yaşadığı zorluklardan ve LÖSEV'in bu konuda sunduğu imkanlardan bahsetti.
Merve Deniz TAHMAZ, LÖSEV'de gönüllü olmanın, faaliyetlere katılmak veya etkinliklerde yer almaktan ibaret olmadığını, onlara sosyal medya üzerinden veya maddi olarak destek sağlamanın bir o kadar önemli olduğunu aktardı. Gönüllük faaliyetlerinde yer almak isteyen kişilerin istedikleri zaman gönüllü olabileceklerinin ve istedikleri kadar yardımda bulunabileceklerinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca LÖSEV'in adını kullanarak kapı kapı dolaşıp para toplayan kişilerin birer dolandırıcı olduğunu, bu kişilere asla kanmamak gerektiğini belirtti. Ardından program sunucusu; kanserin tıbbi tanımı, tıbbi olarak nedenleri, kanserin türleri, kadınlarda ve erkeklerde kanser türlerinin görülme oranları, kanser hastası olma riskini artıran etkenler (tütün mamulleri, radyasyon, kimyasal maddeler…vb.) konuları üzerinde durdu. Çocuk vefatlarında 2. sırada olan kanserin, uzun ve zorlu bir süreç olmasının yanı sıra löseminin yaklaşık %92 iyileşme oranına sahip olduğunun aktarıldığı sunumda, lösemi ve diğer kanserlerin çok önemli olduğu ve erken teşhisin hayati önem taşıdığı, bu konuda düzenli olarak kontrollere gidilmesi gerektiği önemle vurgulandı.
16 Kasım 2023
Prof. Dr. Mine ORLU özel hasta grupları olan pediyatrik ve geriatrik hastalara yönelik farmasötik formülasyonların geliştirilmesinde güncel yaklaşımlarla ilgili bilgiler paylaştı.
09 Mayıs 2025
Fakültemizde 7 Mayıs 2025 tarihinde 'Eczacının Yol Haritası: İstihdam, Haklar ve Sorumluluklar' semineri düzenlendi.
08 Mayıs 2025
Arş. Gör. Gökçe SEYHAN COST aksiyonuna çalışma grubu üyesi olarak atanmıştır.
07 Mayıs 2025
Fakültemizde 6 Mayıs 2025 tarihinde Bilimsel Araştırma Projeleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.
07 Mayıs 2025
Dr. Öğr. Üyesi Nurdan YAZICI BEKTAŞ COST aksiyonuna çalışma grubu üyesi olarak atanmıştır.
05 Mayıs 2025
Fakültemizde 30 Nisan 2025 tarihinde "Selçuk Ecza Gençlik Buluşmaları: 7 Bölge, 7 Farmasötik Proje Laboratuvarı" eğitimi gerçekleştirildi.
04 Mayıs 2025
Arş. Gör. Gülsüm HELVACI COST aksiyonuna çalışma grubu üyesi olarak atanmıştır.
01 Mayıs 2025
Fakültemiz öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 'Eczane İşletmeciliği ve Muhasebe Uygulamaları' konulu seminer verildi.
30 Nisan 2025
Doç. Dr. Burak Barut COST aksiyonuna çalışma grubu üyesi olarak atanmıştır.
30 Nisan 2025
Dr. Öğr. Üyesi Elif Nur Barut COST aksiyonuna çalışma grup üyesi olarak atanmıştır.
30 Nisan 2025